HTML

Arsenal FC

Ebben a blogban saját írásokat fogok publikálni a csapatról és a meccsekről.

Friss topikok

  • Baing '88: ne b@zd + és akkor nem fogysz! Király meccs volt! (2008.03.30. 16:29) Bolton-Arsenal (Gallas, van Persie, ÖG)
  • VVega: Áhh mekkora meccs volt! Küzdeni tudás, akarat, győzelem. Most már csak egy dolgunk van: drukkolni... (2008.03.29. 18:28) Bolton-Arsenal előzetes
  • Cesc_Fabregas: Cescről nem írtál, aki amúgy nagyon jól játszott a digók ellen. :( BTW: Gallas biztatja a csapatot... (2008.03.28. 14:58) Sagna, válogatott meccsek, Gallas
  • VVega: Most ilyen parasztságokat miért kell írni? Én bízok a csapatban és a MU se nyerhet mindig, főleg n... (2008.03.26. 23:06) Ennyi volt.....
  • Baing '88: ezen sorok után csak azon csodálkozom ,hogyan is verhetük el a Milánt. Az a mégszomorubb hogy lesz... (2008.03.25. 22:59) Ezt kéne tenni...

Linkblog

Sagna, válogatott meccsek, Gallas

2008.03.27. 22:08 peter135

Sagna megsérült ugyebár a Chelsea ellen. 3 hétre. Hmmm. Kurva életbe.
Nem igaz hogy nem bírjuk ki egyszer, hogy egy alapembert se veszítsünk el!
Mindenesetre Sagna az egyetlen akinek van minőségi tartalékja a védőrosból. Névszerint Eboue. Mert bármilyen szar középpályás, és bármilyen forrófejű attól még egy baromi jó szélsőhátvéd. Wenger egy elcseszett ötlete a középpályán játszatni, nem hiszem el hogy nem veszi észre, hogy egyszerűen ott nem tud kibontakozni.
Agyatlan futógépnek tökéletesen megteszi, aki ráadásul keményen is tud szerelni, szóval tökéletes az eredeti posztján. Bizonyított a BL meneteléskor és tavaly is. Egyszerűen megint Wenger faszarisága hogy nyílvánvaló szélsővásárlás helyett megszerzett olcsóbban egy tehetséges, de már bizonyított jobbhátvédet. Ebouet akiben pedig látott potenciát a szélsőposzt betöltésére, feltolta előre. Sagna persze bevált és nagyon meg is kedveltem a játékát, de baromi idegesítő hogy van két minőségi szélsőhátvédünk, és nulla jobbszélsőnk. Vagyis volna Hleb személyében csakhogy ő jelenleg Rózsit pótolja baloldalon.
Na most van pár variáció az elkövetkezendő meccsek felállására.
Az eggyik legalapabb dolog hogy Ebouet berakja az eredeti posztjára és a helyén Walcott játszhat, esetleg Hleb jöhet vissza és Diaby mehet a bal oldalra.
A Bolton ellen elképzelhető még azis hogy berakja Hoyteot Sagna helyére és Eboue marad a seggén, a középpályán.
Ez a variáció megintcsak nem tetszik mivel teljesen impotens lenne a baloldalunk, hiszen Eboue nem egy kreatív srác, Hoyte meg nem az életveszélyes felfutásairól ismert.
Legszivesebben tehát Ebouet látnám a hátvédsorban, Alexet jobb oldaon, About pedig a balon. Ez a Pool elleni BL meccsen már biztos így lesz, hétvégén viszont még az is bennevan hogy Hleb pihen és Theo megy a jobbszélre.
Variáció tehát vam bőven. Meglátjuk mi sül ki belőle.

Tegnap ugyebár válogatott meccseket rendeztek. Előszöris kinek jut eszébe ilyenkor barátságos meccseket rendezni? Őrület.
A legnagyobb sláger természetesen a Francia-Angol meccs volt ahol David Beckham a 100. mérkőzését játszotta le a háromoroszlánosok szineiben, számunkra viszont Clichy, Flamini és Gallas miatt volt érdekes a mérkőzés. Közülük viszont csak Gallas játszott, ő viszont végig a pályán volt az 1-0-ás hazai győzelemmel végződő találkozón.
Walcott végül be sem került a szők keretbe amelyet Capello kijelölt a meccsre.
Toure és Eboue az Elefántcsontparti válogatottban lépett pályára, Gilberto pedig végigjátszotta Brazilok Svédek elleni mérkőzését. van Persie 70 percet játszott az óriási fordulatokat hozó Ausztria-Hollandia meccsen ahol a hazaiak már 3-1-re is vezettek, a végeredmény pedig 3-4 lett.
Hleb végigjátszotta a törökök elleni meccset, Fabianski a kispadon ült az Amerikaiak ellen.

Ideje egy kicsit beszélni Gallasról. Nagy port kavart nyáron hogy ő lett a csapatkapitány, engem viszont azóta meggyőzött a játékával, valamint hogy a pályán igazi vezére a csapatnak.
Legutóbb viszont nyíltan kritizálta a sajtóban Theot, miszerint túl kiszámítható.
Tavalyról több hasonló nyilatkozatára is emlékezhetünk, ígyhát nem is lepődhetünk az eggyik szintén nemrég közölt megnyulvánulásán sem, amiben közli hogy nincsen igazi barátja az Arsenalban. Ilyenek után hogy lenne? Persze csalódott volt a hétvégi meccs után és ebből kifolyólag nyilatkozhatott, de azért elgondolkodhatna legközelebb azon hogy mit mond.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arsenalfc.blog.hu/api/trackback/id/tr7399836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cesc_Fabregas · www.allfootball.gportal.hu (amit már nem nagyon fejlesztek:) 2008.03.28. 14:58:06

Cescről nem írtál, aki amúgy nagyon jól játszott a digók ellen. :(
BTW: Gallas biztatja a csapatot a dinamo elleni meccs előtt: www.youtube.com/watch?v=9eyPVjuQeJE
süti beállítások módosítása