HTML

Arsenal FC

Ebben a blogban saját írásokat fogok publikálni a csapatról és a meccsekről.

Friss topikok

  • Baing '88: ne b@zd + és akkor nem fogysz! Király meccs volt! (2008.03.30. 16:29) Bolton-Arsenal (Gallas, van Persie, ÖG)
  • VVega: Áhh mekkora meccs volt! Küzdeni tudás, akarat, győzelem. Most már csak egy dolgunk van: drukkolni... (2008.03.29. 18:28) Bolton-Arsenal előzetes
  • Cesc_Fabregas: Cescről nem írtál, aki amúgy nagyon jól játszott a digók ellen. :( BTW: Gallas biztatja a csapatot... (2008.03.28. 14:58) Sagna, válogatott meccsek, Gallas
  • VVega: Most ilyen parasztságokat miért kell írni? Én bízok a csapatban és a MU se nyerhet mindig, főleg n... (2008.03.26. 23:06) Ennyi volt.....
  • Baing '88: ezen sorok után csak azon csodálkozom ,hogyan is verhetük el a Milánt. Az a mégszomorubb hogy lesz... (2008.03.25. 22:59) Ezt kéne tenni...

Linkblog

Cesc Fabregas

2007.09.08. 10:21 peter135

Az Arsenal.com olvasói Fabregast választották Augusztus hónap játékosának, ennek alkalmából itt az életrajza:

Az egész csodagyerek-mizéria már Barcelonában elkezdődött. Itt nevelkedett ugyanis Fabregas. Már akkor megkörnyékezte a Real Madrid, de az éles szemű katalánok talán pont ezért nem engedték el féltett kincsüket. 15 évesen már a B csapattal tréningezett, na meg alkalmanként a spanyol U17-es válogatottban, ahová értelemszerűen behívták a csiszolatlan gyémántot. Vezéregyénisége lett a korosztályos válogatottnak, annak a csapatnak, amely nem akármilyen eredményeket ért el. Először is kijutott a 2003-as, finnországi világbajnokságra, és ott egészen a döntőig menetelt. A nagy hidegben két hőséghez szokott ország csapata került össze, mivel a fináléban Brazília legjobb tinijeivel kellett megmérkőzniük. Bár 1-0-ra kikaptak, egész Hispánia az új spanyol aranygenerációról beszélt. Ezen a tornán tünt fel igazából Fabregas, aki akkor még Cesc felirattal a hátán játszott. Öt góljával ő lett a gólkirály, de az egész sorozat legjobb játékosának is megválasztották. Fabregas teljesítménye meggyőzte a játékost régóta figyelő Arsenalt, és 2003-ban meg is szerezte a fiatal spanyolt. Nem tétlenkedett, októberben, 16 évesen és 177 naposan már a pályán találta magát a Rotherham United elleni Ligakupameccsen, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb Arsenal-játékosa, aki tétmeccsen pályára lépett.

 

 

A kis Cescben csak ott mocorgott a tettvágy, a Wolverhampton Wanderers ellen szerzett találatával végül ő lett minden idők legfiatalabb gólszerzője is az ágyúsoknál. Kezdett megragadni Londonban, már a nagyválogatottnál is szóbe került a neve, de a 17 éven aluliaknak azért besegített a 2004-es franciaországi Európa-bajnokságon. A tornán nagyjából az egy évvel korábbi vb-csapat szerepelt, így ott is megmutathatták, mit tunak. A döntőbe jutás ekkor is összejött, a győzelem viszont megint nem. Franciaországtól kaptak ki 2-1-re, a spanyolok gólját a nemrég még a Manchester Unitedban játszó, majd a Zaragózába kerülő Gerard Piqué szerezte, és ezen a tornán tűnt fel a franciák nagy reménysége, a lyoni Ben Arfa is. Fabregas a 2003-2004-es szezonban letette a névjegyét, egy évvel később pedig már elismert Premiership-labdarúgónak mondhatta magát, nem utolsósorban Arséne Wengernek köszönhetően.

 

 

A menedzser nyomására meghosszabbították a szerződését, mert a francia szerint „Fabregas, az Arsenal jövőjének záloga” egyszerűen nem köthet ki más klubban. Wenger keze alatt kiváló védekező középpályás vált belőle, hiba nélkül oldotta meg a Patrick Vieria távozása után nyakába szakadó feladatokat. Megszerezte első bajnoki gólját is a Blackburn és első BL-találatát a Rosenborg ellen. A tavalyi szezonban a csikócsapatként emlegetett Arsenal egyik kulcsembere volt, mind a kiváló bajnoki hajrá, mid a Bajnokok Ligája menetelése során. Élete egyik legfontosabb gólját szerezte a Juventus elleni negyeddöntőben , ezt már a szurkolók sem nézhették tétlenül, ők Fabregast választották az év labdarúgójának. Időközben spanyol A válogatott lett, a világbajnokság előtt mutatkozott be Elefántcsontpart ellen ( gólpasszt is adott), és bekerült a Németországba utazó keretbe is, sőt, négyszer pályára is lépett. Bár a vb-n egy kicsit háttébe szorult, most ismér hallat magáról: az Arsenal a Dinamo Zagreb elleni első BL-selejtezőn  3-0-ra győzött idegenben, ahol az első és az utolsó gólt Fabregas szerezte. Naná, hogy minden idők legfiatalabb Arsenal-duplázója lett a Bajnokok-Ligájában!

A 2006/2007-es szezon hátra lévő részében még két gólt és számtalan gólpasszt szerzett, a szurkolók pedig az év játékosának választották. Az új szezonban már most 4 gólnál és jópár gólpassznál tart, reméljük hogy még ennél is jobb játékot láthatunk tőle.


 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://arsenalfc.blog.hu/api/trackback/id/tr30160100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cesc_Fabregas 2007.09.08. 15:42:00

Nagyon szép cikk!
FABREGAS A LEGJOBB!
GO GUNNERS!

Cesc_Fabregas · www.allfootball.gportal.hu (amit már nem nagyon fejlesztek:) 2007.09.08. 15:49:36

Nagyon szép cikk!
Fabregas a legjobb középpályás a világon, ehhez kétség sem férhet!
A kreativitása, ahogy olvassa a játékot, a gólpasszai, a góljai, a kényszerítői, a cselei stb!
CESC THE BEST!
GO GUNNERS!

Cesc Fabregas 2008.03.10. 13:43:17

Fabregas IMÁDLAK IMÁDLAK!!! :)
süti beállítások módosítása